Wrexham.com for people living in or visiting the wrexham area

New Guildhall frontage a ‘security measure’ and to reduce anti-social behaviour

NOTE: This content is old - Published: Monday, Jun 25th, 2018.

The installation of a new frontage of the Guildhall has been explained by the leader of Wrexham Council, who says the covered area will act as a security measure and reduce anti-social behaviour.

As a result of the new installation, the stairs at the front of the Guildhall have been blocked off; however access is still provided by the two ramps on the left and right hand sides.

Leader of Wrexham Council, Cllr Mark Pritchard explained the addition, “The new extension to the frontage of the Guildhall is designed as a security measure”.

He continued: “The front entrance of the Guildhall has been subject to repeat instances of anti-social behaviour, with staff often having to clean up unsightly messes both before and after business hours, and – occasionally – dealing with antisocial individuals.

“The coverage will help improve security for staff members going to and from the Guildhall outside of normal opening hours.

Cllr Pritchard added: “It shouldn’t be incumbent on front of house staff to have to deal with such behaviour, and can be particularly unsightly for registry office users – including wedding parties, and those coming to register births or deaths – or members of the public in general.

“In addition, the extended area should also improve general conditions for staff and visitors to the foyer by insulating the foyer during the winter months.

“I’d like to thank all staff for their patience throughout the duration of the work.”

The new frontage which was installed in May 2018, and we have only just been given details of, is estimated to have cost around £11,000.

An older shot of the Guildhall is below, to illustrate the new addition:

Share this now:

.